Fibromyalgi og blodkar –
er det en forbindelse?

Har du noen gang tenkt på hvordan fibromyalgi og blodkar påvirker hverandre? Er det en forbindelse?

Jeg sier ofte at fibromyalgi er kompleks og påvirker flere systemer i kroppen. Når du tenker på fibromyalgi, tenker du på muskler, ledd, sener, leddbånd, mage -tarmkanal, hjerne osv.

Fibromyalgi og blodkar - er det en forbindelse?Men tenker du noen gang på blodårene dine og hva de egentlig gjør der i kroppen din?

Og hva har fibromyalgi å gjøre med blodårene dine, og er det en sammenheng? På dette tidspunktet er det mest nøyaktige svaret på dette spørsmålet “muligens.”

I 2013 ble det startet en brannstorm av kontroverser i fibromyalgi -samfunnet på grunn av utgivelsen av lovende resultater fra en studie på  hendene til fibromyalgi -lider . 

Forskningen ble fullført av en gruppe leger som biopsierte vev fra hendene på 24 kvinner med fibromyalgi og ni kontrollpersoner. De fant ut at fibromyalgi -lider hadde flere sensoriske nervefibre på utvalgte punkter i blodårene i håndflatene. 

Fordi fibromyalgi påvirker flere systemer og områder av kroppen, er det ikke overraskende at fibromyalgi også kan påvirke blodårene i kroppen. Det som har manglet i informasjonen så langt er forbindelsen til fibromyalgi og triggerpunkter.  

Sørg også for å lese avsnittene i midten til siste del av denne artikkelen for å lære hva du kan gjøre for å bedre støtte dine egne blodårer. 

Når du fortsetter å lese og følge her på nettstedet, vil du se mange av brikkene i fibro -puslespillet komme sammen. Dette jakter ikke på en falsk kur, dette tar for seg røttene og systemene i kroppen som er mer sårbare når de lever med fibromyalgi.

En ting vi aldri vil gjøre her er å gi deg falskt håp eller nyheter om noen overdrevne overskrifter om fibromyalgi . Det var akkurat det som skjedde for noen år siden ettersom det ganske enkelt ble forsket på fibromyalgi og blodårer. Vi ser alltid på kroppen som en helhet. 

Utløserpunkter,  fibromyalgi
og blodkar

Utløserpunkter og blodkar

Utløserpunkter er annerledes enn de vanlige 11-18 ømme punktene som finnes på fibrolegemet til en person som lever med fibromyalgi.

Anbudsområder involverer bløtvevsområder i kroppen og utstråler ikke på samme måte som triggerpunkter gjør. De kan imidlertid “samspille med triggerpunktene”, som jeg ofte liker å si. 

Du ser,  utløserpunkter  i de skalene muskler i nakken, kan utstråle smerter i skulder, arm og hender. Blodprøven som kan forekomme i hendene kan trolig skyldes disse triggerpunktene i øvre del av ryggen, som er vanligst hos personer med fibromyalgi. (The Trigger Point Therapy Workbook, Clair Davies, Amber Davies) 

Husk at behandling av triggerpunkter ved fibromyalgi, samt å forstå rollen som ømme punkter, er mest nyttig når du får noen form for kroppsarbeid.

Hvorfor all buzz om fibromyalgi og blodkar?

Artikler  sirkulerte rundt på internett i mange år, og mange fikk håpet om at en virkelig kur for denne ødeleggende lidelsen var på vei. Tanken var at overflødige nervefibre i blodårene kunne forklare hvorfor så mange fibromyalgi -lider opplever smerter i hender og/eller føtter.

Noen av artiklene som ble utgitt, hevdet at årsaken til fibromyalgi ble oppdaget, men det er ikke akkurat tilfelle.

Selv om det er mulig at denne forskningen kan bevise en sammenheng mellom overflødige nervefibre i blodårene i hendene og fibromyalgi, stoppet forskningen ikke med å bevise den forbindelsen. Da en  blogger  fulgte opp med to av legene som var ansvarlige for den første studien, oppdaget hun at ytterligere forskning har blitt holdt oppe på grunn av mangel på finansiering. 

Selv om legene synes det er interessant at fibromyalgi -pasienter har de ekstra sensoriske nervefibrene i blodårene, kan de ikke med sikkerhet si hvordan de skal behandle dette problemet innen fibromyalgi. 

Ser på den lyse siden av forholdet mellom F ibromyalgi og blodkar

Siden forskningen har vist at fibromyalgi -lider har disse ekstra nervefibrene i blodårene, er det mulig at disse nervene utløser smerter, stivhet og tretthet som følger med fibromyalgi.

Det er også mulig at disse blodårene ikke lar blodet passere effektivt gjennom hendene, noe som fører til en annen mulig årsak til smerte og ubehag. 


Les mer her for informasjon om  fibromyalgi og nerverelaterte smerter .

Er det andre måter vi kan forbedre helsen til blodårene våre? 
 

Hvis vi vet at fibromyalgi kan påvirke blodårene våre, er det noe vi kan gjøre for å påvirke dem positivt og dermed symptomene våre? 

Vitamin C er flott, og jeg anbefaler å ta det reneste tilsetningsfrie vitamin C, vi bruker HealthForce C -pulver fra rå næringsstoffer. 

Vær oppmerksom på at det er bedre å være konsekvent enn å ta en anbefalt mengde med mange kosttilskudd. Hvis du bare har råd til halvparten, eller kanskje du tar det annenhver dag, men du tar det konsekvent på den måten, er du fortsatt et skritt foran.

Gjør kosttilskuddet ditt effektivt OG kostnadseffektivt. 
Mange av våre kostholdsprinsipper er også gunstige for det kardiovaskulære systemet. 

Å følge et antiinflammatorisk kosthold er veldig nyttig . 

Å spise mer helmat er også flott for blodårene. Grønnsaksjuice er en annen måte å få rå organiske næringsstoffer inn i blodstrømmen, og støtter også helsen til blodårene våre. Les mer her hvis du liker noen av forslagene mine til grønnsaksjuice .

Trening og sunne blodkar

Som utøver og trener foreslår jeg også fibrosikker trening. Du skjønner, når vi får det blodet til å strømme, beskytter vi blodårene våre. 

Med fibromyalgi må vi til tider bli mer kreative for å jobbe med og rundt de mer sårbare områdene i kroppen. Husk det jeg så ofte sier. “Trygg og effektiv trening er mye annerledes enn daglige livsaktiviteter som kan innebære rengjøring, bøyning, stopp, start, etc.” 

Kroppen var ment å bevege seg, og kroppen var ment å styrke. Uansett hvilket nivå som er riktig for deg. 

Følg meg på treningssiden,  FibroFitPeople . Det jeg gjør er mer spesifikt for fibromyalgi, leddgikt og autoimmune problemer.

Hvorfor spesialiserer jeg meg på fitness for mennesker med fibromyalgi? For først og fremst forstår jeg det. Jeg har levd med det selv siden jeg var ung, nå 53, jeg brenner for å hjelpe alle med fibromyalgi og dets primære medforhold til å leve et mer aktivt og gledelig liv.  


Og for det andre er sikker og effektiv trening godt verifisert for de med fibromyalgi. Nøkkelen er å gjøre det på en måte som fungerer med deg og ikke mot deg, det er nettopp derfor jeg gjør dette. 

Blodkar og endotelet 

Når vi trener, produserer den indre foringen som kalles endotelet nitrogenoksid. Dette nitrogenoksid beskytter karveggene mot å utvikle åreforkalkning (fettstoffer som tykner arterier og hemmer riktig blodstrøm)  

Dette er også viktig for hjertehelsen. Blodkarets helse påvirker hjertet og sunn blodstrøm direkte.

Akkurat som vi styrker muskler, bein, sener og leddbånd, må vi også tenke på styrken og integriteten til blodårene våre. Husk også at jeg jobber med forskjellige nivåer, så ikke tenk på trening i konvensjonell forstand hvis det har en tendens til å slå deg av.

Det er alltid en god ting å beskytte blodårene våre mens vi får mer oksygen til blodet.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.