Wanneer fibromyalgie me het gevoel geeft dat ik een ontoereikende moeder ben

DOOR JULIA NELSON

“Ik kan alleen maar hopen dat ik het allemaal zal blijven verwerken zoals ik nu doe.”

Mijn zoon is iets meer dan 2 jaar oud. Iedereen die een peuter heeft, weet hoeveel energie ze uitstralen op schijnbaar alle uren van de dag. Ik ga door een constante rouw- en acceptatiefase met mijn  fibromyalgie diagnose omdat ik me minder moeder voel omdat ik niet met mijn peuter kan spelen zoals mijn man dat kan. Ik zie ze worstelen en elkaar kietelen terwijl ik rondkruip en voel me zo dolgelukkig over de liefde die ze delen, terwijl ik tegelijkertijd het gevoel heb dat ik hem in de steek laat.

Ik zou hem de gang op en neer moeten kunnen achtervolgen terwijl hij lacht zonder dat mijn rug grijpt. Ik zou in staat moeten zijn om met hem te worstelen zonder bang te zijn dat ik op de juiste plek gestoten wordt waardoor ik dubbel van de pijn zou worden. Ik denk aan wanneer hij een tiener is en excuses voor mij moet verzinnen bij zijn vrienden waarom ik niet bij een wedstrijd van hem ben en het breekt bijna mijn hart.

Ik denk aan waar ik nu sta met mijn pijn en ik vraag me af hoe mijn kwaliteit van leven er over vijf, 10, 15 jaar uit zal zien en hoe dat mijn zoon zal beïnvloeden. Ik kan alleen maar hopen dat ik het allemaal zal blijven verwerken zoals ik nu doe. Neem het van dag tot dag. Ik huil als ik verdrietig ben en lach en glimlach door de pijn heen. Het is alles wat ik van mezelf kan vragen. Om te blijven wie ik altijd ben geweest en te hopen dat het door al het andere heen schijnt.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.