Effektiv behandling av fibromyalgi ved å ta Milnacipran


Fibromyalgi lider også sliter med følelsen av kronisk tretthet sammen med kronisk smerte. Uansett hvor mye fibromyalgisyke sover, kan de fortsatt stå opp og føle seg slitne og det føles som om tenkningen deres er svekket som om de er i tåke.

Heldigvis finnes det forskjellige medisiner som er designet for å effektivt behandle problemene knyttet til tretthet. Milnacipran er en av disse medisinene.

Hva er Milnacipran?

Det er et antidepressivt middel som brukes til å behandle fibromyalgi. FDA har godkjent tre legemidler for behandling av denne kroniske tilstanden, og det er ett av dem.

Milnacipran bidrar til å redusere følelsen av kronisk tretthet ved å redusere smerten. det har også noen andre positive effekter på tretthet bortsett fra smertelindring. Selv om forskere ikke er sikre på hvordan denne medisinen virker effektivt, vet de at den er effektiv for behandling av fibromyalgi.

Funksjon av Milnacipran

Aktiviteten til nevrotransmittere i hjernen øker med dette stoffet. Både serotonin og noradrenalin er inkludert i disse nevrotransmitterne som jobber for å filtrere smertesignaler som beveger seg langs ryggmargen. Dette betyr at hjernen ikke mottar høye smertesignaler, slik at hjernen ikke kan signalisere kroppen til å føle smerten.

Dette stoffet bolter seg på molekylene og bærer nevrotransmitterne tilbake over nervekrysset når disse to nevrotransmitterne er i nerveender. Så dette gjør at de kan brukes igjen eller kan resirkuleres for å bekjempe smerte og også forhindre smertesignaler. Andre medisiner som milnacipran som hjalp til med å øke serotoninnivået ble også vist å være effektive i smertelindring og avslappende muskler.

Hvordan ble denne medisinen godkjent for fibromyalgibehandling?

Basert på de tre kriteriene ble det foretatt godkjenning av milnacipran. De første kriteriene var at stoffet milnacipran ble solgt under merkenavnet Savella som tillot pasientene å oppleve en smertereduksjon på minst 30 %.

Det andre kriteriet var at pasientene ble bedt om å vurdere smertene sine som “svært mye bedre” eller “mye forbedret” av denne medisinen. Det måtte være noen betydelig fremgang i pasientens fysiske arbeid når han tok milnacipran. Siden denne medisinen sto opp til alle disse kravene, godkjente FDA den.

Personer som tok milnacipran viste også en markant forbedring omtrent en uke etter at de begynte å ta milnacipran. Mange av pasientene tok i dette tilfellet milnacipran på 100 til 200 mg regelmessig.

Imidlertid er denne medisinen foreskrevet i den laveste dosen på 12,5 mg først. Etter det foreskrives den høye dosen gradvis. Den høyeste anbefalte dosen per dag for milnacipran er 200 mg.

Milnacipran hjelper også med å lindre tretthet på dagtid sammen med smertelindring. Det kan også hjelpe med noen problemer som dårlig hukommelse eller mangel på fokus.

Er Milnacipran effektivt?

Det er ikke lett å si at enten stoffet kommer til å virke effektivt for en pasient eller vil mislykkes i å lindre fibromyalgisymptomer hos andre. Imidlertid er det noen måter som kan hjelpe med å fortelle om dette stoffet har noen mulighet til å lindre fibromyalgisymptomer.

For eksempel hjalp venlafaksin, også kjent som Cymbalta eller Effexor, med å håndtere smerte, men forårsaket vektøkning, og da kan Milnacipran være en bedre medisin for fibromyalgi-lidende.

Dessuten oppleves vanligvis ikke bivirkningene som vektøkning, søvnfølelse neste dag og munntørrhet når de tar dette stoffet, siden det ikke er en trisyklisk medisin.

Bivirkninger av Milnacipran

Ettersom hver medisin har noen bivirkninger, så har milnacipran også noen bivirkninger. Bivirkningene oppstår med denne medisinen varierer fra mild til alvorlig, avhengig av personen som tar medisinen.

Vektreduksjon er den gunstige bivirkningen som oppstår når du tar denne medisinen. Noen mennesker som tok denne medisinen rapporterte en nedgang på 1-2 pounds i vekt per måned. Imidlertid har denne medisinen økte nivåer av noradrenalin, så det er også en mulighet for økt høyt blodtrykk og hjertefrekvens.

Kvalme, forstoppelse, søvnløshet, munntørrhet, hodepine, hetetokter, palpasjoner og kraftig svette er noen andre vanlige bivirkninger som er forbundet med denne medisinen.

Når denne medisinen brukes kontinuerlig, og spesielt når den tas sammen med mat, føler de fleste vanligvis redusert kvalme. Få interaksjoner forekommer med andre medisiner, og medisinen tar minst to timer å bli fullstendig absorbert i blodet.

Fibromyalgisymptomer kan bli enda verre med noen av bivirkningene av denne medisinen. Milnacipran bør ikke tas om natten, spesielt hvis du har problemer med å falle eller holde deg i søvn på grunn av urolige ben, fordi denne medisinen kan forverre søvnen.

Imidlertid kan denne medisinen bidra til å redusere smerte i løpet av dagen. Men det kan også forverre trettheten på dagtid siden det forårsaker søvnproblemer. Prøv å ta denne medisinen noen timer tidligere hvis den forårsaker søvnproblemer, og spør legen din om å hjelpe deg med å forhindre tretthetsproblemer.

Siden denne medisinen forårsaker høyt blodtrykk, bør personer som ikke er i stand til å håndtere sitt høye blodtrykk ikke ta denne medisinen. Legen din kan imidlertid revurdere blodtrykksmedisinen din for å håndtere den eller endre doseringen hvis du finner en reduksjon i smertene dine med milnacipran.

Du må kanskje bytte medisin hvis du tar dette og bivirkninger forårsaker problemer for deg. I dette tilfellet bør du redusere dosen av denne medisinen sakte fordi det kan forårsake problemer hvis du slutter brått.

Informasjon om milnacipran

Medisinen reagerer noen ganger forskjellig på hver person. Så det kan være en frustrerende gjettelek for å effektivt behandle fibromyalgien din. Du og legen din vil avgjøre hvilken behandling som passer deg best hvis du blir bedre informert om behandlingen. det vil hjelpe deg med å redusere smerte, tretthet og symptomer.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.