Eerste symptomen van fibromyalgie en galblaas

DOOR JULIA NELSON

Vandaag hebben we het over de eerste symptomen van fibromyalgie. Als u een fibromyalgiepatiënt bent, ervaart u waarschijnlijk wijdverspreide spier- en gewrichtspijn en vermoeidheid. De vroege symptomen van fibromyalgie zijn echter niet onderscheidend en lijken vaak op de tekenen van veel andere veelvoorkomende gezondheidsproblemen.

Eerste symptomen van fibromyalgie 

Als gevolg hiervan wordt fibromyalgie vaak verkeerd gediagnosticeerd. Het kan voor patiënten verwarrend zijn om te vinden wat het is, fibromyalgie en lupushebben enkele overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. Momenteel zijn er geen laboratoriumtests of beeldvormende tests beschikbaar voor fibromyalgie.

Wat de dokter vraagt

Wanneer u uw arts voor een diagnose ziet, zal hij of zij waarschijnlijk het volgende vragen:

 • een frequent gevoel van vermoeidheid, pijn en gevoelige gewrichten
 • gewrichtsstijfheid vooral in de ochtend
 • Moeite met slapen
 • problemen met concentratie en geheugen worden ook wel fibro-mist genoemd
 • gevoelens van angst en depressie
 • doof gevoel
 • tintelingen in handen armen voeten en benen
 • hoofdpijn
 • de diagnose IBS (prikkelbare darmsyndroom) of rustelozebenensyndroom krijgen
 • problemen met plassen

Het is vermeldenswaard dat vrouwen 10 keer meer kans hebben dan mannen om fibromyalgie te krijgen. Fibromyalgiepijn wordt vaak intenser tijdens de menstruatie van een vrouw.

Hoe patiënten eerst reageren

Laten we het nu hebben over het eerste verrassende onderzoek met fibromyalgie. Er komen zoveel mensen binnen met deze aandoening en wat er gebeurt, is dat ze medicijnen gebruiken en een natuurlijke behandeling van fibromyalgie proberen.remedies die mogelijk niet voor hen werken. Ik wil je iets anders geven om naar te kijken.

Het kan galblaas zijn

Waarschijnlijk de laatste 4 van de 10 gevallen, kwam het neer op één probleem dat te maken heeft met de verstopte galblaas. De galblaas bevindt zich onder je rechter ribbenkast. Wat gebeurt er als het opgezwollen raakt, als het verstopt raakt, oefent het druk uit op het middenrif en een zenuw die de middenrifzenuw wordt genoemd. Het reist omhoog door naar de rechterschouder tot aan het hoofd en in de nek.

eerste symptomen van fibromyalgie

Een poging waard?

De spieren in het bovenste valgebied of de nek trekken samen en zorgen ervoor dat de wervel draait die de zenuw afknelt. De pijn gaat rechts naar beneden, naar het hoofd. Dus als je de eerste symptomen van fibromyalgie en meer rechtszijdige fibromyalgiepijn hebt, kijk dan naar de galblaas. Omdat dat de oorzaak kan zijn en dus wat je doet, is je ongeveer een minuut of twee in de galblaas drukken en kijken of deze pijn weggaat.

Spijsverteringsproblemen

Er zijn ook gevallen waarin mensen fibromyalgie pijn op de borst melden, wat costochondritis kan zijn. Maar laten we het hebben over of het je galblaas is, die pijn zal zo snel verdwijnen en je zult erg versteld staan ​​om te ontdekken dat het in de eerste plaats niet echt fibromyalgie was. Het was een verstopte galblaas. Omdat verstopte galblaas veel ontstekingen en pijn veroorzaakt, en ook een behoorlijk opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen.

Veel van het bovenste deel van het lichaam, vooral de nek, in het hoofd en zelfs hoofdpijn, worden geassocieerd met het spijsverteringsstelsel. Er zijn een hoop zenuwen hier beneden, die hier omhoog gaan. Zelfs een zenuw die de nervus vagus wordt genoemd.

Enterisch zenuwstelsel

Als een medische professional dit leest, wordt het het enterische zenuwstelsel genoemd, het maakt deel uit van het autonome zenuwstelsel, je hebt het sympathische parasympathische en het enterische. Het enterische zenuwstelsel is helemaal hier beneden en dat kan ook pijn helemaal hier naar boven verwijzen.

Dus wat je kunt doen, is het gebied binnendringen en als er een opluchting is. Daarom zou ik beginnen met het ondersteunen van de galblaas. Verander waarschijnlijk uw eetpatroon, neem wat galzouten, een galblaasondersteuningsformule en realiseer u dat het probleem in sommige gevallen geen fibromyalgie kan zijn. Het is iets anders. Dus gewoon om dat naar voren te brengen en dus ga je gang en plaats je opmerkingen hieronder en bedankt voor de lezer.

Referenties

 1. https://www.webmd.com/fibromyalgia/guide/fibromyalgia-symptoms#1
 2. https://www.emedicinehealth.com/ask_what_are_the_first_signs_of_fibromyalgia/article_em.htm

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.