Israel anerkjenner offisielt fibromyalgi som en sykdom

Fibromyalgi er en tilstand der du lider av kroniske smerter. Denne smerten er ofte ledsaget av stivhet, tretthet og humørsvingninger. Israel er det første landet som anerkjenner fibromyalgi som en offisiell sykdom.

Omtrent 340 000 mennesker i Nederland har fibromyalgi. Imidlertid er tilstanden ennå ikke anerkjent som en offisiell sykdom her. Israel var det første landet i verden som gjorde det, ble det kunngjort denne uken.

Personer med sykdommen blir anerkjent som funksjonshemmede i løpet av uker og kan kreve opptil 40 % av full uføretrygd, sa velferds- og sosialminister Meir Cohen tirsdag.

Fibromyalgi er preget av kroniske, generaliserte smerter og i noen tilfeller fysisk utmattelse, kognitive vansker og en følelse av at søvn ikke lindrer tretthet.» Hele verden tror det er en psykisk funksjonshemming», heter det i en rapport fra instituttet.

“Dette gjennombruddet er også viktig fordi det gjør det klart at det de har er ekte, fordi folk ofte tviler på det fordi symptomene ikke sees i blodprøver og skanninger.”

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.